Instagr.am is instantly great. Dat behoeft geen uitleg meer. Er zijn dan ook 27 miljoen iPhoners die de app op hun telefoon hebben staan en daar kunnen over een aantal weken miljoenen Androiders aan toegevoegd worden, nu de app ook in Google Play te vinden is.
Zoals de korte beschrijving op Instragr.am luidt: “It’s a fast, beautiful and fun way to share your photos with friends and family. Snap a picture, choose a filter to transform its look and feel, then post to Instagram. Share to Facebook, Twitter, and Tumblr too – it’s as easy as pie. It’s photo sharing, reinvented. Oh yeah, did we mention it’s free?” Daarmee lijkt alles zo’n beetje gezegd. Maar met deze blog wil ik je laten zien dat je nog veel méér uit die fantastische app kunt halen.
Go-To Guide For Instagram
De iPhoneography website The Beginners Lens maakte een hele mooie Go-To Guide. Nadat jij je e-mailadres hebt opgegeven en deze hebt gevalideerd, krijg je de downloadlink in je inbox (Nu ben ik de beroerdste niet en wil ik ook best de link naar je mailen). In de gids vind je basic informatie over de app en haar verschillende functies. Ook ik kon er zelfs nog wat van leren! Dat je de frames om je foto’s aan en uit kunt zetten, ik had geen idee. En het bestaan van Tilt-Shift? Ik vond het knopje pas toen The Beginners Lens mij daar op wees.
De Go-To Guide geeft ook nog een aantal tips om zoveel mogelijk hartjes likes te verzamelen:
1. Plaats alleen de allerbeste foto’s, hoe verleidelijk het ook is om álles op Instragram te gooien.
2. Deel je foto’s op sociale media. (Hier ben ik zelf niet zo’n fan van, ik ben meer van het sociale-media-hebben-allemaal-hun-eigen-sterke-kanten-en-functies principe)
3. Voeg een locatie toe aan je foto’s, zodat je foto’s zichtbaar zijn in de location based search (Tenzij de locatie geheim is natuurlijk, dan zorg je dat deze functie uit staat).
4. Gebruik #hashtags voor iedere foto, veel mensen zoeken namelijk op hashtags en op deze manier worden je foto’s door meer mensen gezien. Populaire hashtags zijn: #iphoneography #iphone #bw (black and white) #flashbackfriday #sky #cat #dog…
5. Lees de voorwaarden en regels goed door, zodat je niet voor onverwachte spammers komt te staan.
6. Zoek je eigen stijl door inspiratie (dus geen imitatie) op te doen bij andere gebruikers.
7. Meld je aan bij de Instagram Community. Dit betekent eigenlijk gewoon dat je reacties achterlaat bij anderen, een discussie start, mensen volgt en likes geeft.
8. Doe mee aan wedstrijden voor meer exposure, bijvoorbeeld met de app InstaDaily.
9. Gebruik Instagram web resources, zoals Statigram, Inkstagram of Gramfeed. Hier lees je meer over in de volgende alinea.
Statigr.am
Met Statigr.am heb je alle statistieken – die met jouw Instagr.am account te maken hebben – op een rijtje. Zo kan ik je bijvoorbeeld vertellen dat ik mijn eerste foto op 25 december 2010 plaatste . En er volgden er tot vandaag de dag nog 199. Ik word gevolgd door 167 mensen en gaf tot nu toe 2127 likes.
Daarnaast geeft Statigr.am een erg handig overzicht van jouw volgers, waardoor je vanaf je laptop in één opslag de nieuwste creaties kunt zien, deze kunt liken of een bericht kunt plaatsen. Handig, voor als je eens een dagje niet gekeken hebt op je telefoon en je duim toch echt te moe is om eindeloos te scrollen.
Natuurlijk is er ook een tab aangemaakt om alleen naar jouw geplaatste foto’s of de populairste foto’s op Instagr.am te staren. Ook kun je verschillende snapshots downloaden, zodat je met jouw instagrammiteit kunt pronken. Persoonlijk vind ik deze website voor alle actieve Instagr.am gebruikers van onmisbare en onschatbare waarde. Gewoon even aanmelden dus.
Grams By Me
Een goed alternatief voor Statigr.am is de website Gramsby.me. De website maakt een publiek profiel aan van jouw plaatjes, maar óók van iedere foto an sich. Daarnaast biedt Gramsby.me de optie om verschillende albums aan te maken (zodat je die vele creaties overzichtelijk kunt maken). Ook kun je fijn browsen in de aangemaakte feed, jouw likes of de populairste foto’s van het moment. Daarnaast staat er bij iedere foto een Twitter en Facebook button, biedt de website een zoekfunctie om media en gebruikers te zoeken en kun je via de website gemakkelijk gebruikers (ont)volgen. Heb je geen behoefte aan statistieken, opgesmuktheid en schreeuwerige kleuren, dan is Gramby.me iets voor jou.
Instragrid.me
Heb je geen zin in al die (on)zinnige zooi van Statigr.am en Gramsby.me en wil je eigenlijk alleen maar naar je eigen geplaatste foto’s turen, dan is Instagrid.me een fijne site. Op deze manier kun je jouw plaatjes ook erg gemakkelijk met de rest van de wereld delen, zoals ik hier nu doe. Ook erg fijn: met één enkele muisklik is jouw account op Instragrid.me al aangemaakt. Simply and clean.
Instaport.me
De kans is klein, maar het zal je maar gebeuren dat je iPhone crasht, je nooit meer op Instagr.am kunt komen of onverhoopt al je foto’s kwijt bent. En natuurlijk heeft je vader je jaren geleden geleerd om overal een backup van te maken. Dus ook van je creaties op Instragr.am. Dit doe je erg gemakkelijk via Instaport.me, die al je foto’s netjes exporteert naar een zip-bestand. Gemakkelijk, veilig en snel.
Instahub
Ja, zeg. Heb ik je nu nog steeds niet genoeg web rescources voorgeschoteld en wil je meer, meer, meer? Neem dan een kijkje op Instahub. Op deze website worden alle Instagram gerelateerde site’s en apps verzameld. Tijdens het schrijven van deze blog staan er ruim 70 links op Instahub om aan jouw Instagram verslaving te voldoen.
Instagram for WordPress
Instagram for WordPress is een simpele widget die je toevoegt aan je – hoe verrassend – widgetspagina. Hoe dit eruit ziet? Zoek hier aan de rechterkant naar het kopje Instagr.am en geniet even van mijn prachtige foto’s. Klik je op de foto, dan zie je ze in groter formaat en kun je in je eigen tempo tussen de foto’s bladeren. I’m lovin’ it.
Andere plugins voor WordPress vind je hier.
Het zou natuurlijk zomaar kunnen zijn dat je een prachtige collectie aan foto’s hebt aangelegd. Creaties waar je best een exemplaar van aan de muur zou willen hangen, als magneet op de koelkast of als poster boven je bed. En wat dacht je van een ouderwets foto-album? Zodat je eindelijk aan je moeder kunt laten zien wat je in hemelsnaam de hele tijd met je iPhone doet. Hieronder een lijst met resources, om in het eggie van je foto’s te genieten:
Instagoodies.com | Stickers | 90 stuks voor $14.
Postagram | App voor iPhone en Android | Postkaarten vanaf $0,99.
Printstagram | Poster, miniprints, stickers, miniboekje, héél klein boekje | Vanaf $10.
ImageSnap | Keramische tegeltjes voor aan de muur in verschillende formaten | Vanaf $4.
Stickygram | Magneten voor op je koelkast | 9 stuks voor $14,99.
Blurb | Instagram fotoboek | Vanaf €10,95.
Keepsy | Fotoboek of kalender | Vanaf $19,95.
Casetagram | Hoesje voor je iPhone | $34,95.
Stitchagram | Kussens | $53,00.
BumbleJax | Acryl, bamboe, aluminium of foam schilderij | Vanaf $39.
Pingback: Toerist in eigen omgeving | Danielle