Toen ik laatst het (food)bloggersevent van Blog Society bezocht, besloot ik dat het hoog tijd werd om een food categorie aan mijn blog toe te voegen. Met mijn allergie voor bonen en peulvruchten kan koken zonder soja bijvoorbeeld best een uitdaging zijn. Ook heb ik een vriendje dat graag in de keuken staat, eindeloos experimenterend met eten en recepten die ik graag met jullie deel. Maar… first things first, de eerste foodblog die de spits mag afbijten is dé 25 food questions tag!
Wat is je favoriete ontbijt?
Scrammbled eggs, verse jus en koffie. Het liefst geserveerd als ontbijt op bed.
Hoe drink je je koffie?
Zwart. En zo heet mogelijk. In het weekend een cappuccino met een scheutje hazelnootsiroop.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Mozzarella, pesto, tomaat, rucola, pijnboompitjes en serranoham.
Soep of salade?
Moeilijk! Ik ben dol op tomatensoep, paprikasoep en pompoensoep. Maar een salade gaat er ook wel in. Omdat ik door mijn allergie al niet veel mag eten, kan ik echt niet kiezen!
Wat is je favoriete kookboek?
Op dit moment is Gewoon wat een studentje ’s avonds eet favoriet. Afgelopen zondag maakten we voor mijn ouders de prei stamppot met chorizo en kaas en dat was zéker voor herhaling vatbaar.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer hartig, ik zou namelijk echt niet zonder cheesecake, brownies of muffins kunnen.
Welke keuken (land) is je favoriet?
De Griekse keuken. Zo maakten we gisteren nog deze moussaka.
Wat is je favo foodfilm?
Mijn top 3 (in willekeurige volgorde, dat dan weer wel):
1. Julie & Julia (2009). Zo aten we afgelopen zaterdag nog de Boeuf Bourguignon naar het recept van Julia Child. We stonden zelf niet in de keuken, maar mochten er dankzij een vriendinnetje wel van smullen!
2. The Hundred-Foot Journey (2014). Over een Indiaanse familie die in Frankrijk een restaurant begint.
3. Chef (2014). In een tijd waarin foodtrucks ontzettend hip zijn, moet dat natuurlijk verfilm worden. Jon Favreau is regisseur, schrijver en hoofdrolspeler in één.
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
New York Cheececake. Daar mag je mij midden in de nacht voor wakker maken. Altijd.
Wie is je grootste inspiratiebron?
Mijn vriend. Hij kan ontzettend lekker koken en schotelt mij de lekkerste dingen voor. Ik speel graag als proefkonijn en vind het mooi om te zien hoe hij vol enthousiasme in onze collectie kookboeken duikt om er vervolgens met een fantastisch recept weer uit te komen.
Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan, omdat ik het ontzettend leuk vind om nieuwe hotspots te ontdekken.
High end of Low profile?
Low profile, anders word ik zenuwachtig.
Wat is je lievelingsrestaurant?
Restaurant Empordà in Santa Margarida (Costa Brava, Spanje).
Boodschappen doe ik bij…
Hallo Jumbo!
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Een Oreo milkshake van een The Diner (Meatpacking District) in New York.
Wat is je favo cocktail?
Een Strawberry Daiquiri.
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Ik kies voor George met zijn sexy stem.
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Zout en peper, een knoflookpers en mijn BLOND Amsterdam servies.
Mijn favo snack is…
Op het moment is dat de Superchips paprika van Lay’s.
Wat zit er op jouw pizza?
Salami. Hoewel de Pesto con Spinaci van Vapiano ook favoriet is. Thuis maak ik het liefst de Quattro Formaggi mini pizza variant.
Wat lust je echt niet?
Alle soorten vis.
Mijn favoriete foodblog is…
Culy.nl van Monique van Loon.
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Dat is vast een rare combinatie op restjesdag/kliekjesdag geweest. Ik eet niet zoveel rare dingen. Of is bloemkool met ketchup erg raar?
Wat staat er op je food bucket list?
Ik wil nog steeds een keer bananenbrood bakken!
Ik kan niet leven zonder…
Mijn dieet. Ik ben namelijk allergisch voor bonen en peulvruchten, waaronder soja.
Bedenker van de 25 food questions tag is UitPaulinesKeuken.nl. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden!
Pingback: Tag: 25 food questions